E toamna, Bate vantul. Si aduce cu el daruri. Frunze care danseaza, ghinde jucause, castane fierbinti. Si esarfe. Si amintiri din adolescenta si tinerete. Si bilanturi. Si intrebari. Si cautari de raspunsuri. Si de multe ori in cautarea raspunsurilor trecem pragul unei biserici. si in fata Icoanei Maicii Domnului ne rusinam ca Dansa are naframa si noi suntem cu capul descoperit. Si de multe ori, ingenunchem in fata Icoanei, dorind sa faca Maica Domnului o mare minune in viata noastra. si ii spunem:
Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe Tine, Cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.
Adica o cinstim pe Maica Domnului si dorim sa ne acopere cu dragostea Dansei.
O esarfa nu costa mult. O putem purta la gat si suntem foarte feminine, o putem purta pe cap si ne fereste de vant si de praf, o putem purta cu usurinta in geanta si cand avem nevoie de ea ne este la indemana. Si cand nu putem sa ajungem la biserica, in fata Icoanei Maicii Domnului, ne putem ascunde sub esarfa si cateva clipe putem sa o rugam orice, la fel cum faceam cand eram mici si ne ascundeam dupa fusta mamei.
Si spre pomenirea mamelor si a bunicilor noastre care stiau sa fie si practice si feminine, va rog sa ajutati o mamica doritoare de a participa la Sfanta Liturghie, sa traiasca. Este o femeie saraca, acum este internata in spital pentru ca are abdomenul plin cu lichid; acasa o asteapta sotul si cei doi copii si casa este plina de crapaturi. Si martea trecuta, pentru ca nu dorea sa moara necununata, femeia a fost mireasa.
Nu ar avea rost sa ii daruim fiecare ca dar de cununie cate o esarfa; dar altceva care sa o bucure putem. Si bucuria are o putere atat de mare incat poate sa o vindece si sa poarte multa vreme esarfa pe care i-o voi darui in numele vostru.
Iar voua va daruiesc o amintire muzicala si va rog dupa ce o ascultati sau cititi sa va intoarceti la datele de contact ale miresicii noastre, pe care le-am preluat de pe site-ul Asociația "Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel Nou",
Acolo puteti citi un articol amplu care contine si fotografii de la cununie:
Cei care doresc să sprijine familia pot lua legătura cu soțul ei, Ionel (telefon 0762.660.380).
Se pot face donaţii în contul:
RO89RZBR0000060013559391, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Tudor Nicoleta Cristina.
Familia are nevoie de susţinere şi pentru medicamente şi pentru alimentaţia de regim a Nicoletei. Copiii au nevoie de încălţăminte pentru iarnă. Fetiţa poartă 36-37 la picior. Băiatul, 40-41.
Până să se îmbolnăvească, Nicoleta muncea ca femeie de serviciu la metrou. A făcut ciroză, după ce a luat două tipuri de hepatită în urma unui tratament stomatologic. Şi-a scos câteva măsele, la un cabinet, cu ajutorul unei fundaţii. Cabinetul s-a desfiinţat între timp. Nicoleta a trecut prin câteva operaţii. I s-au scos câţiva ganglioni din burtă. În urma anesteziei a făcut ciroza, pentru că ficatul era deja afectat. Medicii i-au dat de înţeles că doar un transplant de ficat ar putea s-o salveze.Alte reportaje:- din reportajul difuzat la Acces Direct, Antena1:
http://accesdirect.a1.ro/invitati/ Ajut-i-s-i-salveze-mama-Caz ul-cutremur-tor-i-va-tu_18 167.html
- din reportajul difuzat la stirile Observator, Antena 1, ora 19.00:
http://observator.tv/social/ un-cabinet-stomatologic-a-i mbolnavito-de-ciroza-13726 8.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu