Soti si sotii sub Cuvantul Lui Dumnezeu, Acoperamantul Duhului Sfant si al Maicii Domnului 

luni, 30 septembrie 2013

Ravasul de la cununie

In ziua de astazi, cand numarul celor care mai pot constitui exemple de viata de familie autentic crestina, incepe sa scada, consider ca ar fi potrivit ca nasii sa le daruiasca finilor la cununie si un ravas in care sa cuprinda exemple graitoare din viata de familie a bunicilor lor..

Am facut referinta la bunici, si ma refer la bunicii generatiei din care fac si eu parte, a celor care avem acum intre 40 si 50 de ani. Bunicii nostri s-au nascut la inceputul anilor 1900.. si indiferent de profesiile pe care le aveau bunicii nostri, bunicile noastre se rugau si cu rugaciunea lor, adaugata la rugaciunea stramoaselor lor si ale bunicilor, sotii lor deveneau barbati desavarsiti, visul oricarei femei cu judecata dreapta.

Familia Staniloae este contemporana cu familiile bunicilor nostri.. Impreuna cu alte familii preotesti din acea perioada, au trudit la cresterea duhovniceasca a neamului romanesc.

A nu cunoaste vietile bunicilor nostri, nu numai ca este rusinos dar este si o mare pierdere pentru noi, pentru ca vietile bunicilor nostri sunt adevarate lectii de iubire si de daruire pentru familie si pentru societate.

Sper ca finii sa isi jertfeasca un pic de timp si sa citeasca marturiile doamnei Lidia Staniloae, care incep cu o binecuvantare:

„Doresc tuturor copiilor să fie iubiţi de părinţii lor, aşa cum am fost iubită eu“

Lectura placuta:http://salataprieteniei.blogspot.ro/2013/09/preoteasa-maria-staniloae-era-duhul-cel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu