Soti si sotii sub Cuvantul Lui Dumnezeu, Acoperamantul Duhului Sfant si al Maicii Domnului 

joi, 19 septembrie 2013

Reteta salata prieteniei si prima salata pe blog

Gazda: dardindar, duminica 19 februarie 2012
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/sarea-si-piperul-din-salata.html

Uitati-va la ea cat este de frumoasa! Pe urma uitati-va repede prin frigider; sigur gasiti tot ce aveti nevoie. Si daca nu gasiti, nu va speriati: se poate si improviza!

Pe un platou care trebuie sa aiba si o margine inalta, se aseaza gramajoare de: morcov crud ras, telina cruda rasa, sfecla rosie cruda rasa, ardei gras culori diverse si taiate fisii 2*4 cm, rosii cubuelte sau fasii, cartofi pai prajiti, oua fierte taiate, muschi file, piept de pui (tot fasii subtiri).

In mijlocul platoului se aseaza maioneza; in jurul ei o coronita de verdeata (salata verde si optional marar, patrunjel); in jurul coronitei se grupeza gramajoarele, astfel incat paleta de culori sa fie frumos combinata (mai sus nu am gasit o culoare potriviat pentru telina; sa nu credeti ca nu se pune in salata; trebuie sa fie si ea prezenta si pentru a nu se oxida, e bine sa o stropim cu zeama de lamaie).

Cand o asezati la masa, aveti grija ca toti cei din jurul mesei sa aiba tacamurile pregatite pentru a trece la etapa cea mai haiosa: amestecarea ingredientelor.  Sper ca imaginile de mai jos sa va deschida pofta de a va aduna prietenii la o salata.

Fotografiile sunt de la o salata pregatita de fina pentru nasul si amestecata cu mult entuziasm de alti fini si prieteni ai nasilor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu