Gazda: dardindar, duminica 19 februarie 2012 http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/sarea-si-piperul-din-salata.html |
Uitati-va
la ea cat este de frumoasa! Pe urma uitati-va repede prin frigider; sigur
gasiti tot ce aveti nevoie. Si daca nu gasiti, nu va speriati: se poate si
improviza!
Pe
un platou care trebuie sa aiba si o margine inalta, se aseaza gramajoare de: morcov crud ras, telina cruda rasa, sfecla rosie cruda rasa, ardei
gras culori diverse si taiate fisii 2*4 cm, rosii cubuelte sau fasii, cartofi
pai prajiti, oua fierte taiate, muschi file,
piept de pui (tot fasii subtiri).
In mijlocul platoului se aseaza maioneza; in jurul ei o coronita de verdeata (salata verde si optional marar, patrunjel); in jurul coronitei se grupeza gramajoarele, astfel incat paleta de culori sa fie frumos combinata (mai sus nu am gasit o culoare potriviat pentru telina; sa nu credeti ca nu se pune in salata; trebuie sa fie si ea prezenta si pentru a nu se oxida, e bine sa o stropim cu zeama de lamaie).
In mijlocul platoului se aseaza maioneza; in jurul ei o coronita de verdeata (salata verde si optional marar, patrunjel); in jurul coronitei se grupeza gramajoarele, astfel incat paleta de culori sa fie frumos combinata (mai sus nu am gasit o culoare potriviat pentru telina; sa nu credeti ca nu se pune in salata; trebuie sa fie si ea prezenta si pentru a nu se oxida, e bine sa o stropim cu zeama de lamaie).
Cand
o asezati la masa, aveti grija ca toti cei din jurul mesei sa aiba tacamurile
pregatite pentru a trece la etapa cea mai haiosa: amestecarea ingredientelor.
Sper ca imaginile de mai jos sa va deschida pofta de a va aduna prietenii la o salata.
Fotografiile sunt de la o salata pregatita de fina pentru nasul si amestecata cu mult entuziasm de alti fini si prieteni ai nasilor.
P.S..O petrecere virtuala in jurul salatei, puteti urmari aici
dardindar, duminica 19 februarie 2012
http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/sarea-si-piperul-din-salata.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu