Soti si sotii sub Cuvantul Lui Dumnezeu, Acoperamantul Duhului Sfant si al Maicii Domnului 

marți, 12 noiembrie 2013

La multi ani, dragi parinti milostivi!


Noiembrie, cea de a treia luna a anului bisericesc,  este o luna care parca mai mult decat alte luni, da tonul la comuniune si milostivire, dorind sa deschida larg usile inimilor noastre, pentru a-L primi in Decembrie, pe Pruncul Hristos.

Cu o denumire ce te duce cu gandul la a noua luna,  dar si la personalul "noi", luna noiembrie este luna in care oamenii parcurg zile de recunostinta si multumire pentru multele daruri primite de la Dumnezeu, printre care si prietenia.
Văd cerul Tău strălucitor de stele. O, cât eşti de bogat şi câte lumini ai! Prin razele îndepărtaţilor luminători mă priveşte veşnicia; sunt aşa mic şi neînsemnat, dar cu mine este Domnul şi pretutindeni sunt păzit de dreapta Lui cea iubitoare.
 
Slavă Ţie, pentru necontenita Ta purtare de grijă,
Slavă Ţie, pentru oamenii pe care pronia Ta mi i-a adus în cale,
Slavă Ţie, pentru dragostea rudelor, pentru dăruirea prietenilor,
Slavă Ţie, pentru blândeţea dobitoacelor care-mi slujesc,
Slavă Ţie, pentru clipele luminoase ale vieţii mele,
Slavă Ţie, pentru bucuriile limpezi ale inimii,
Slavă Ţie, pentru fericirea de a trăi, de a mă nevoi şi de a contempla,
Slavă Ţie, Dumnezeule, în veci!
Randurile de mai sus fac parte din Acatsitul de multumire - Slava lui Dumnezeu pentru toate! Purtare de grija, oameni, dragoste, daruire, prieteni, bucurie, fericire sunt doar cateva dintre cuvintele care ne duc cu gandul spre samarineanul milostiv.
Spre bucuria mea, cunosc multi samarineni milostivi. Multi dintre ei au in comun luna noiembrie: unii au trecut la cele vesnice in aceasta luna, altii s-au nascut in aceasta luna, altii isi serbeaza sfintii ocrotitori in aceasta luna si toti serbeaza, tot in aceasta luna, Intrarea in biserica a Maicii Domnului.

Dupa cum stiti, cele doua cununii din luna octombrie s-au savarsit in memoria parintelui Dumitru si a maicii preotese Maria Staniloae, la o data apropiata de data casatoriei acestora dar si de data la care parintele a plecat spre cele vesnice, acolo unde maica preoteasca il astepta.

Spre bucuria noastra, la Slujba Tainei Sfintei Cununii, au slujit frateste, parintele Atanasie Tanasache Costea si parintele Petre Comsa, aducandu-I pe Hristos si Maica Sa printre noi.

Spre si mai marea bucurie a noastra, cuvintele Mantuitorului, redate de Sfantul Apostol si Evanghelist Matei "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor" au fost resimtite nu numai de catre cei care ii cunosc de mult pe dragii nostri parinti dar si de catre o prietena  care ii vedea pentru prima data,  afirmand ca a participat la o nunta precum cea din Cana  Galileii.

Spre bucuria nasei, ca intr-un frumos buchet  de flori, luna noiembrie reuneste zile in care foarte multi dintre cei dragi au ceva de sarbatorit, incepand inca din primele zile ale lunii si daca as vrea sa daruiesc fiecaruia cate o floare, nu mi-ar ajunge buchetul meu ci ar trebui sa imprumut si din buchetele mireselor, pentru a nu nedreptati pe cineva. 

Savarsirea unei fapte bune, il aseamana pe orice om cu un parinte milostiv, asadar, fie ca aveti copii,  fie ca nu aveti, pentru dragostea cu care ati fost alaturi de noi, va spun tuturor: La multi ani, dragi parinti milostivi! Si va urez sa fiti mereu fericiti si inconjurati de prieteni, la fel cum au fost si sunt toti cei pe care cu drag ii pomenim sau sarbatorim in aceasta luna. 

La multi ani nasului, la multi ani finului de botez, la multi ani finilor de cununie, la multi ani, dragi rude si prieteni care in aceasta luna adaugati inca un an la buchetul vietii sau va serbati onomastica, va doresc tuturor, profitand de aceasta zi,  in care parintele nostru drag, primeste in dar de la Bunul Dumnezeu, un nou si fericit an, spre bucuria intregii sale familii, in care, duhovniceste, ne-a adoptat pe foarte multi dintre noi.

La multi ani, parinte Atanasie Tanasache si va multumim pentru ca impreuna cu parintele Petre, nu numai ca ne invatati mereu sa pretuim Biserica, Familia si Prietenii dar ne sunteti si bune exemple.

La multi ani, alaturi de doamna preoteasa,  careia ii multumim pentru ca din caietul cu retete, a impartasit cu noi reteta celei mai bune salate,  cea a  prieteniei.


La multi ani cu sanatate, sa va dea Domnul, tot ce doriti, pentru credinta si mantuire, la multi ani sa traiti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu